El Grup d’Havaneres Xarxa es va formar l’any 1984 en el barri Barcelonès del Poble Sec.

Provenint del món del cant coral i amb la col·laboració del mestre d’acordió i piano Manuel de los Ojos, Josep Lluís Romera i d’altres components, prenen la iniciativa de formar aquest grup.

Ubicant els assajos al carrer Tapioles, fa el seu primer concert a la sala d’actes de l’ONCE.

Passat un temps  d’aquesta primera actuació i  d’alguna que altra reestructuració de membres del grup, entra a col·laborar en Ricard Padró, actual veu baixa i guitarra del conjunt.

Comença, doncs, en aquesta època, el que seria la seva millor trajectòria professional.

Dins d’un cercle d’actuacions a la sala Llantiol de Barcelona, el 1988 enregistren el seu primer disc titulat “Havaneres al Punt”, fent-se la presentació en aquesta mateixa sala, apadrinats per el grup teatral Vol-Ras.

A partir d’aquest moment, s’inicia un període d’actuacions per tota la geografia catalana i altres llocs destacats com San Sebastián, Bilbao, Santander, Palma de Mallorca, Eivissa, Santiago de Compostela, Brussel·les, Finlàndia i Suècia.

També en alguns festivals i concursos com “Havaneres inèdites de Scala Barcelona”, “Mostra d’havaneres Catalanes de Palamós”, “Cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell”  “Muestra de canción marinera de Lanzarote”, així com destacables actuacions a la “Semana Grande de Bilbao” i gires en diferents temporades per l’illa de Menorca.

També es pot subratllar la participació a la ja consolidada trobada d’Havaneres a la platja del Bogatell de Barcelona, on a part de participar-hi musicalment, s’encarrega de la part d’assessorament musical a l’hora de contractar els grups.

Hem de destacar les diverses aparicions en diverses ràdios locals (Radio Palafrugell i Radio l’Escala) i nacionals com també en varies cadenes televisives com poden ser “TV3” ( Filiprim, La Cosa Nostra i Polònia), “Televisió Espanyola” ( La Palmera ), TV Sabadell i d’ altres televisions locals.

Es així doncs, amb  quaranta anys d’ historia i més de dos mil cinc-centes cantades, com ha mirat d’acostar-se al públic interpretant les havaneres que tant agraden a tots, de les més noves a les més antigues i mirant de fer-ho sempre amb bon humor i professionalitat, sobre tot, tenint en compte que la seva millor recompensa es l’ agraïment de la gent que tant estima aquest gènere musical.

El Grup d’Havaneres Xarxa desitja fer-vos gaudir molts més anys  del món de l’havanera i des d’aquí agrair a totes aquelles persones que han fet possible la seva existència.